2010 års lista.

Mitt 2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag flyttade till storsraden Göteborg med min Alex. Färgade håret blondt, (Blev arbetslös på riktigt)

Har du några nyårslöften?

Hälsan framför allt och njut av livet.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Gud jag tror inte det, ska jag vara ärlig så kommer jag inte riktigt ihåg :P

Vilka länder besökte du?

Sverige, Spanien och USA

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

28/4 och 20/9, dagarna då jag opererade min vader

Vad var din största framgång 2010?

Att jag trots alla motgångar har lärt mig och fått kvitto på att jag är en tuff tjej som är envis och inte ger upp, och som klarar det mesta.

Största misstaget?

Ingen aning.

Bästa köpet?

Det var svårt.. Det finns så mycket. Det bästa jag fick var värmespolarna jag fick i julklapp av Mammsen och Pappsen :)

Vad spenderade du mest pengar på?

Att leva och kläder såklart :P

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Det fanns massor som gjorde mig glad, men Alex är nog den som stod för det mesta <3

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Alla Lady gaga låtar.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Våren var riktigt glad men, hösten har gått mer i moll, så jag får väl säga lite mer ledsnare än förra året.

Vad önskar du att du gjort mer?

Det är svårt, jag tror inte riktigt på det där att ångra saker, men stått på mig mer.

Favoritprogram på TV

Big Bang Theory.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Jag vaknade bredvid Alex hemma i Varv. Mamma och Pappa kom in och sjöng för mig.  Jag gick en lång power walk, sen slappade Alex och jag. Innan det var dags att fixa för kvällens kalas. Perfekt födelsedag :)

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Leggings :P

Den bästa nya personen du träffade?

O det är svårt, men den jag senast lärt känna som jag verkligen tycker om är Alex klassis Gabriel.

 

Där fick ni den med :P


U S A, Yes Man :)

Så då är väskan packad, stängd och redo att åka, och jag med för den delen :)

Jag sitter i soffan och vilar lite. Marie och Alex har lagt sig för att sova lite, men jag tar det i bilen och på planet istället. Jag har pysslat med tusen småsaker hela kvällen. Jag förstår inte att det ska vara så mycket pysslande när man ska iväg på semester. Men allt är kirrat och klart. Så nu ska vi bara sätta oss i bilen och åka mot Arlanda.

Jag är så spänd av förväntan. När man åker till Gran Canaria så vet man vad man har att förvänta sig, men det här är något annorlunda, och det känns lite pirrigt i magen :P Men det ska bli så skoj, det kommer bli en riktig upplevelse, jag menar USA, det är ett stort och häftigt land :)


Jag kommer sakna er här hemma! Nu åker jag på upptäcktsfärd :)

I´ts getting close!

Morning :)

Sista morronen i Sverige på ett tag :) I morron vid den här tiden så sitter vi på planet på väg mot USA! I cant wait :)

Jag har packat färdigt allt, eller det lilla jag ska ha med mig.Och jag tror jag kommer klara mig bra på det. Jag har ju tänkt att shoppa en del, så det ska väl re sig tillslut :) Jag är bara missnöjd med en sak och det är att min fön inte fungerar i USA, inte heller Maries eller Ewas. Så första stoppet när vi kommer fram blir att inhandla en fön, det är mycket viktigt!

Snart ska vi åka in mot stan och fixa lite småärenden.

Packing day!

Morning :)

I går var jag så upptagen med att göra ingenting, så jag glömde totalt bort att blogga. Så kan det gå :P

I dag är jag på banan igen. Alex och jag har massor att pyssla med. Vi ska packa våra resväskor och fixa allt som har med resan att göra. För i morron natt tar vi bilen upp till Arlanda och sen på fredag morron vid nio går planet mot USA :) I´m so excited :D

I dag ska jag gå förbi mormor och morfar och lämna morfars julklapp (ni vet den som inte kom med posten, men som tillslut hade legat där hela tiden).

Vi hörs senare

Take it easy

Go kväll på er.

Jag har tagit en slappisdag i dag, där av den låga bloggavtiviteten. Alex och jag har slappat och hängt framför datorn. Vi har kollat på tv-serier och kollat upp saker vi ska inhandla i USA.

Gårdagskvällen spenderade vi med Pontus och Alexandra, vi kollade på Wallander. När vi kom hem straxt innan 12 så började ALex, Marie och jag prata om USA, har man börjat så kan man inte sluta :P
I morron ska vi väl börja packa :)

Episoder och händelser

Alex och jag startade dagen på samma vis som vi avslutade gårdagen, med ett julbord :) Men det var nog årets sista. Jag tror tre gånger får räcka :P
Nu är det bara alla tårtor och julgodis som ska ta slut och/eller försvinna ur huset. Det får jag sätta pappa på.

I dag på annandagen brukar jag vara i Borensbergssporthall och kolla på cup, men i år så hoppade jag över det. Jag skulle gärna åkt, men jag hade nog fått bege mig själv och det var inte så lockande i år.

På agendan i dag står det kalkon klockan tre hos Ewa och Johan. Det ser jag fram emot, det brukar alltid smaka så gott och ja det blir yummie yummie :) Det är ju sås, potatis och kött, my kind of dish :)
Sen i kväll blir det troligtvis utgång på annandagsbalen. en förfest ska det nog kunna bli iaf.


Ni vet hur jag har letat land och rike runt efter tre julklappar som varit totalt borta med posten. I går när Mamma, Alex och jag satt och pratade så nämnde jag till Mamma namnet på företaget som jag beställde i från. Och då kläcker mamma ur sig "ja men ett sånt paket ligger i din byrålåda, det kom innan ni kom hem till Motala"!!! Haha och jag som ringt och letat som en tok efter paketen. Konstigt, mycket konstigt :P Men nu kan jag slå in dem och ge dem till sina rätta ägare :)

Curls is for girls

Så nu är lockarna fixade och kläderna på. Om en timma så åker vi till mormor och morfar och äter julbord :) I like it alot! Julbord is the shit så att säga :P

Jag fullkomligt älskar mina nya värmespolar! :D Det är busenkelt och blir såå snyggt!

I eftermiddag har jag suttit och smidigt planer över vad jag ska shoppa när vi är i USA. Och jag har kommit ganska långt. jag har varit ganska detaljerad, annars ås blir det ju så svårt när man väl är där. Nu är det mindre än en vecka kvar :D






Vi hörs i morron mina vänner :)

Christmas day

God förmiddag på er :)

Jag har precis varit ute på en väldigt frisk power walk. Alex och jag möttes upp vid Maxi. Han tog bilen och jag gick. Snart ska jag hoppa in i duschen och värma upp mig lite. Det var kallt men inte i närheten av vad det har varit tidigare i veckan.

Julafton i går var helt perfekt :) Vi frossade i god mat, kakor och julgodis, jag fick en massa fina paket och fick se när de som fick mina blev glada över vad de fått :) Synd bara att dagen går så fruktansvärt fort. Vips så är den bara slut.
I morse så invigde jag en av mina julklappar, mina värmespolar fån babyliss. Och det blev skit bra! De var jätte lätta att få i och lockarna blev jätte fina :) De blåste såklart ur när jag gick till Maxi men jag ska fixa nya till kvällen. 

Här får ni lite bilder från gårdagen.




Julfina små bushundar :)






Min juloutfit
Klänning från Gina Tricot
Skärp från MQ
Strumpbyxor från Ähléns
Halsband från Lindex
Armband från SNÖ, pärlarmband och HM
Örhängen från SNÖ
Klocka från Ur och Penn



Alex juloutfit
Skjorta och tröja från HM
Slips från MQ
Chinos från MQ



Söta vi <3



Underbara julbord :)



Några av mina paket :)



Vår fina gran, som jag klätt.

Jul :)

Nu är det julafton :D Härligt!

Vi har varit uppe sedan sju och grattat pappa, stökat med kakor och tårtor inför pappas "kalas" nu på förmiddagen. Jag har pyntatt dogsen med varsin rosett, men vi får väl se hur länge den sitter kvar.. Jag har redan knutit om dem typ tio gånger.

Snart kommer det lite folkhit och grattar pappa, tyvärr är det en del om int kommer på g av sjukdom och lite annat. Men då ska vi fika och julmysa :) Alex kommer snart :) Han har med sig julklappar och pappas tårta. I natt var första natten vi var ifrån varandra sen vi flyttade till Göteborg, men det gick bra :P

Grattis kära pappa på födelsedagen :)


Julstök :)

Nu har jag hållit på och stökat hela dagen. Jag har bakat allt från julgodis till saffranskaka. Jag har pyntat, klätt granen och slagit in paket. Men nu är vi klara här hemma och den riktiga julstämningen har infunnit sig :)

Nu ska jag slappa av och så småningom gå och lägga mig. I morron är det julafton och min kära pappa fyller år. Det blir en fullspäckad dag :) I cant wait!

Julbak på G :)

Hej på er :)

Alex och jag har varit i köket hela förmiddagen. vi har bakat två stycken pepparkakascheescake och en stor stats med tvix julgodis. Båda två står ute på altanen och kyler av sig lite nu. De kommer smaka helt gudomligt :) Snart ska vi smaka av tvix godiset, spännande :)

Vid 13 ska vi hem till Alex, Hans farmor och farfar kommer och ska lämna av lite julklappar. Så klart ska de få några med. Min klänning som jag ska ha på mig i morron har gått sönder lite, så jag ska be Marie laga det. Det är inget stort, hålet sitter i en söm, så det ska nog inte vara så svårt att få snyggt.

Nu sk jag svira om och fixa till mig lite :)

Nu är det på riktigt :)

Hej på er!

Jag är vaken uppe, nyduschad och redo för dagen :) Och det bästa är att vi har inget planerat :) Julklapparna är köpta och ja det är jullov på riktigt nu :)

I kväll ska vi åka ut till Hanna och Andreas och kolla på deras hus. Vi har hört massor om det, och jag har en bild i huvudet. Ska bli spännande att se om den stämmer något med verkligheten :P

Nu ska vi fotsätta göra ingenting :)

Tomteverkstan går för högtryck just nu!

Nu har vi varit på stan i några timmar. Alex har köpt färdigt sina julklappar och jag har en endaste kvar till morfar. Jag sitter och kollar över nätet just nu ihop om att finna den!

I morse när jag gick upp så satte jag mig och började fixa en massa saker, det var en lång lista. Jag sökte bland annat ett jobb, spårade julklappar och fixade med en massa annat. Jag har tre paket där ute som ska komma innan julafton. Två av dem har kommit, men ett har inte synts till sen den 14/12. Och jag blir lite nervös för att den inte ska hinna komma innan julafton, eller i värsta fall att den har kommit bort (hemska tanke!) Posten ska tydligen ha leverans problem till en himla massa landskap, bland annat norra Östergötland. Men jag hoppas att den kommer inom de närmaste dagarna!

Nu ska tomteverkstan jobba vidare!

Kallt ute i dag!

Tiden gick och vips var klockan över åtta!

Alex och jag kom till Linköping strax innan elva och vi var inte hemma igen förens vid halv sex. Men det var en riktigt lyckad shoppingtripp. Alex hittade det mesta av hanns klappar och kläder till julafton. Och jag hittade lite smått och en julklapp till Alex :)

När vi kom hem så var mormor här och bakade bröd, mamma gjorde knäck och Alex och jag satt och tittade på :) Nu har vi ätit lite mat, så resten av kvällen spenderar vi i soffan! Yes yes.

På väg

Hej på er!

Vi är uppe och redo för dagen. Alex och jag ska straxt bege oss in till Linköping och förhoppningsvis shoppa de sista julklapparna. Vädret ser bra ut och jag hoppas på att det ska vara bra väglag, vi ska ta det riktigt försiktigt.

Vi hörs när vi kommer hem :)

När fjärde ljuset brinner..

Morron på er :)

Fjärde advent i dag, redan! Tiden går alldeles för fort!
I går firade vi Alex födelsedag med kalas. Jag tror vi var 24 personer där. Det var riktigt trevligt och Alex fick jättefina presenter. Jag tror han är riktigt nöjd :) Maten var super och tårtan, den var med god :P

Jag hade på mig en ny klänning från Hm (Jag körde på den jag köpte igår). Så här såg jag ut.



Klänning, Ny från HM
Strumpbyxor från Åhlens
Boots från Sixtyseven
Armband från Thomas Sabo och ett pärlarmband
Klocka från Ur & Penn
Örhängen från Indiska



Här har ni oss <3
Jag är inte gravid! Och jag är inte så fet som bilden vill få mig att se ut!

Vila :)

Gud vad skönt att vara hemma från stan :) Tyvärr hittade vi inget till Alex men jag fick med mig en spetsfodral/klänning från Hm hem. Jag är lite osäker på den än. Men den ska provas en sista gång i kväll.
Vi har ätit lunch och vi har gjort färdigt de flesta förberedelserna inför kvällen, skönt :) Jag bidrog med att göra två supestora skålar med sallad.
Efter stan så åkte vi förbi Alex mormor och morfar och hämtade pajer till Alex kalas.

Nu ska vi kolla på handboll och ta det lugnt en stund innan det är dags att börja fixa i ordning sig.

Grattis Alexander <3

God morron!

I dag är det min älskade älsklings födelsedag :) Och just i dag fyller han 25 år <3
Grattis älskling!! I love you <3




Vi ska straxt bege oss till stan och inhandla något att ha på oss till kvällen. Det kan bli en spännande historia :P Sen ska vi hämta pajer och fixa inför kvällen. Förhoppningsvis så hinner jag se en stund på handbollssemifinalen :)

Vi är i Jönköping

Hej på er

Vi fick en lite trevande start då bussen var 25 minuter sen i från Göteborg :( Men nu är vi på väg och har varit så en bra stund. Vi är snart framme vid stationen i Jönköping, så nån timma plus lite till får vi hålla ut! Vi tog med oss lunch i form av Subway på bussen så oss går det ingen nöd på :) Och får vi problem så har vi ju en hel kylväska med lussebullar :P Hehe

Nu sk vi ta och se lite mer big bang theory, tiden går så otroligt mycket fortare när man har nåt att vila ögonen på.

Bye :)

Traveling day!

Go förmiddag!

Vi har lite mindre än två timmar kvar här hemma innan vi måste bege oss mot centralstationen. Alex har proppat sin dator full med big bang theory, så vi ska nog klara oss. Resan till Mjölby ska ta tre timmar och tio minuter. Vi är i princip färdigpackade. Jag måste gå över vad jag ska ha på mig på Alex kalas (just nu lutar det åt att jag går naken) och min USA-lista igen.
Det är sjukt lite på den, jag har verkligen lyckats om jag inte packar ner mer än vad jag har nu. Men och det ä ju ett stort men, tänk om jag har med mig för lite och framför allt fel sorts kläder. Jag tycker det är så svårt att packa för det här vädret. För när vi kollade sist var det 10 grader varmt där?? Det ska ju iaf vara svensksommar. Det positiva med att ha en i princip tom resväska är ju att jag kan shoppa saker där. Och som mamma alltid säger, det finns ju det man behöver där med :)

Nästa gång vi hörs sitter jag antingen på bussen eller så är vi hemma i Motala. Nu håller vi alla tummarna för att vägarna är bra och att det inte blir några förseningar eller otrevligheter!

O happy day :D

Nu händer det grejer här!

Alex ixh jag har avnjutit den mest delikata och goda måltid vi ätit på bra länge! Lan ni gissa vad det blev?? Jo det blev ju såklart potatismos och fläskkorv :) Ååå det är ju kärlek <3 Så gott och jag gjorde nog det goaste moset jag någonsin gjort i dag. Så allt blev bara super :)
Tyvärr så är ju min mage lite otränad med kolhydrater, så den började bråka förens stund sedan, men det kan jag se förbi en dag som denna :)

Och vet ni mer?? Alex har lämnat in sin hemtenta :D Jaaaaaaaaaaaaaaaa. Vad vi är glada. Men egentligen kunde det blivit katastrof. Jo för Alex gick in på kursens hemsida i dag och skulle kolla lite instruktioner. Och där såg han att sista inlämningsdatumet för hemtentan var igår! Han fick ju såklart panik och försökte få tag i hans lärare. Tillslut fick han tag på honom och dom tur var hade inte han heller nån koll, så det var lugnt om han lämnande in den innan dagen var slut. Pjuhhh, tur det :) Så nu är den ur världen :)
Han hade nåt småfix kvar med nåt grupparbete, men att döma av att han spelar bad company just nu så ligger han ganska så bra till med den med :) I like it!

Förresten så har jag packat nästa allt, det är bara lite småfix kvar så som hårtorken, necessärerna och ja lite annat smått.

Vet ni vad? Ikväll kanske Alex kommer ut och sitter i soffan och kollar på tv med mig :) Jag kan knappt minnas när det hände senast

Stuff

Nu är äntligen! Pappas present beställd. Det satt hårt inne men jag fick tag i den :) Så skönt. Bara två klappar kvar :)

Jag sitter och slöar framför Beverly Hills. Jag smälter maten lite. Senare sen ska jag köra ett träningspass, men i dag får det nog räcka med ett. Träningsverken och ömheten kan nog behöva lite vila.

Alex jobbar hårt med sitt plugg, och förhoppningsvis framåt kvällen så har han inte mycket kvar!

Alex var uppmärksam och såg att vår buss stannar i Mjöby i morron : Så nu slipper pappa hämta oss i Linköping och vi kommer hem fortare :) Yaayy :)

Jag ska väl titta över min packning igen. Jag har ju fortfarande ingen aning om vad jag ska ha på mig på Alex kalas??

Rusk rusk

Morron på er :)

Jag vakande sjukt seg i dag! Jag fick för första gången i Alex och mitt förhållande (borträknat när han har varit ute och kommit hem sent) gå och lägga mig själv :( Han satt kvar uppe och skrev fram tills klockan var 12. Men jag kunde inte sova. När han kom väl kom tassande framåt 12 tiden och jag visste att han låg där, så var det inga problem, konstigt?? ;)

I dag är det stora fixar dagen, typ allt ska hända i dag. I morron vid 13 tar vi bussen hem, så då måste allt var fixat och klart in i minsta detalj. Jag vill inte komma på när vi är hemma att jag har glömt något som ska med till USA eller liknande, hemska tanke! Jag har en lång lista som jag ska börja beta av. Jag gillar listor, de är en människas bästa vän!
Men innan jag går på dem, så ska jag fixa pappas klapp, jag tror det blir födelsedagspresent. Ni vet väl att jultomten är min pappa Bengt :P I alla fall, så ska jag styra lite med det nu på förmiddagen.

För övrigt så har vi riktigt ruskväder här i dag. Det regnar/snöar åt alla håll, det blåser storm och temperaturen ligger runt nollan. tur att man inte ska ge sig ut, eller ja inte längre än till willys iaf.

Gone with the wind....

Han kom hem, jag fick en kram och en puss, han åt min mat, vi såg ett big bang theory avsnitt, jag fick ännu mer kramar och pussar, vi åt varsin pepparkaka, kramades lite till och nu är han borta igen..

Eller han har låst in sig i sitt pluggrum och skriver nu på sin hemtenta. Och där lär han sitta tills han känner sig redo, gud vet när det kan bli??

Jag längtar nåt otroligt tills på fredag. Då ska hemtentan vara inne och jag får tillbaka min pojkvän igen! Det är två dagar bort, det är upploppet nu, jag måste hålla ut! På lördag när Alex fyller år, då tar vi sovmorron till nio. Jo ni hörde rätt nio! Jag sätter en lapp på dörren. Typ "Stör oss absolut inte före nio. vi sover, andas ut, vilar kalla det vad du vill. Det är vår tid!! " Ja så får det bli!

Jag är en sjukt bra, snäll, snygg och omtänksam flickvän! Jag vet om det och är inte rädd för att säga det högt! Det ni.

Plans

Nu skulle jag varit på väg ner till stan för att möta upp Alex och Gabriel, men det har blivit ändrade planer. Skolarbetet har slukat dem, så de måste jobba vidare med sina rapporter och deras hemtenta. Så vi bestämde för att strunta i det. Det är j mycket viktigare att de pluggar. Det kanske kan bli av i morron istället, vem vet??

Nu i eftermiddag har jag tränat en andra gång, duschat och provat lite kläder. Det blir ju x-antal tillställningar som man ska gå på runt julen, och nu när vi bara kan ta hem så mycket så gäller det att veta att man tar med sig rätt saker hem.
Vet ni hur mycket vi ska lyckas få med oss hem på fredag?? fyra resväskor, Två handbagage, två dataväskor, 1 kylväska med mammas lussekatter, och ca 3 till 4 påsar med julklappar. Gud hjälp oss! Jag hoppas vi kan få ner dataväskorna i någon av de stora resväskorna. Sen lir det att släpa! Jag hoppas att det inte är mycket folk på bussen ner till stationen. Egentligen få man inte ha i närheten av så mycket packning som vi har på bussen.

Nu ska jag ta igen lite serier som jag missat :)

Seega dag

Hej på er!

Jag har intagit min lunch och sitter nu avslappnat i soffan och till och med njuter lite av att göra ingenting :) Jag har gjort ovanligt lite den här förmiddagen. Jag har inte haft något akut på schemat och ja, jag har kommit underfund med att packa och sådant kan jag inte göra förens i morron ändå. Så då fick det bli en lugn dag.

Jag väntar fortfarande på att Handelsbanken ska höra av sig, men det har inte skett ännu. Undrar när det kommer att ske??

Nu ska ni få se vad som hände med vårt pepparkakshus igår kväll. Helt plötsligt gick det från helt till det här.



Vi började gnaga lite lätt på huset.



Och efter nån timme så såg det ut så här och tillslut så var det helt borta. Pepparkaksmaken var inte den godaste jag smakat, men det funkade en stund iaf :P


Onsdag

God förmiddag.

Man kan tro att jag var lite seg upp i dag, men så är inte fallet. Jag gick upp vid kvart i åtta, duktiga mig :) Jag började min dag med ett träningspass med Jillian, det är så skönt att vara igång igen, men gud det är tufft! I like it

I dag har jag inte mycket mer på schemat än ett andra träningspass, packning och framåt eftermiddagen/kvällen så ska jag möta upp Alex och Gabriel ner på stan för lite julshopping. Sen ska vi åka hem till Gabriel och fika, han har lovar att baka till oss :) Spännande!
Jag väntar fortfarande på att höra från handelsbanken, de borde höra av sig i dag. Jag är nervös!!!

Home!

Hej!

Nu är jag hemma från stan. Sorry för dålig uppdatering, jag ska skärpa mig. Det var ganska lugnt där ute i dag. inte så mycket folk att trängas med, skönt! Jag fick med mig en julklapp hem till Alex : Och så hittade jag en klänning på Gina som jag funderar på att ha på Alex kalas eller julafton, men jag är lite osäker så jag måste rådfråga älsklingen först.

Duschen är nu fixad och hel igen, så skönt. Det skulle ju varit hemskt att var utan den! Men nu verkar det istället som min laddare till datorn har lagt av. Det går inte hur jag än försöker. Alex får kolla på det när han kommer hem.

Apropå det så i kväll ska det packas och fixas. Tiden går fort nu och Alex har tusen saker i skolan och jag har tusen saker här hemma, så det gäller att använda varenda minut av dygnets vakna timmar!

Tarsig dusch

Morron på er!

Alex har åkt mot frisören, för en lten trimning, det ska bli spännande att se hur han kommer se ut den här gången :) Jag har åter en dag med massa fix framför mig. Det ska ringas en massa samtal, packas och planeras. I eftermiddag sa jag åka ner till stan och kolla på klappar och en jul/födelsedags outfit.

I går hade vi Gabriel här på mat och julfika och det var riktigt trevligt, jag längtar tills hans flickvän kommer hem så det blir en tjej till, jag känner att det behövs :P. Allt ätbart gillades väldigt mycket, så jag är så nöjd så :)

När Gabriel hade åkt hem och Alex skulle duscha så upptäckte vi något mindre kul. När Alex stängde av duschen så gick den inte att få på igen!! Det var stört omöjligt och det fungerar inte i dag heller. Så jag har ringt efter fastighetsskötaren (men det avr inte enkelt, då de egentligen inte har telefontid förens klockan 12!!!!) Så han kommer hit om ca en halvtimma och ska fixa problemet, det måste han!

Det är väl bäst att sätta på sig lite kläder och lägga i högsta växel från början!

Duktiga Elin

Hej hej :)

Nu har jag  princip hunnit med alla mina måsten :) Några sköt jag upp till i morron, så skönt att det alltid finns en dag i morron :P

Maten är lagad så när som på riset, bordet är dukat och jag har kläder på mig :P Så jag ligger i fas. Nu hoppas jag bara att det gick bra för grabbarna på tentan!
Så när det bara att ta det lugnt, chilla lite och vänta.

I eftermiddag har jag letat klappar som en toka. Och jag hittade klart till syrran :) och en början till min kära morfar. Och jag har hittat en jättefin grej till Alex, men jag vet inte om jag vågar köpa den??? I morron får det bli en inspirationsrunda på stan!



Måndagsmys på G!

Mer tid tack!

Lunch!

Tack för det, jag behövde ett litet break. Jag har kört på hyfsat hårt nu på förmiddagen. Jag har mejlat försäkringsbolaget, handtvättat min t-shirt, dammsugit, torkat golven, sökt ett jobb, packat ner julklappar, jobbat med packlistorna, tagit upp lussekatter och falukorv och ätit lunch. Men mer finns det att göra.

Nu i eftermiddag ska jag laga korvstroganoff, det ska jag bjuda Alex och Gabriel på ikväll. Sen ska jag städa av köket när det är gjort. Jag ska gå över mina packlistor i gen och se om det finns något jag kan lägga till/ta bort, och om det finns nåt jag kan börja packa ner.

I morron tänkte jag åka ner till stan och leta efter julklappar och en outfit till Alex 25 års kalas på lördag. Så jag måste kolla runt lite på internet efter idéer och tips.

Det är mycket nu!

Stress

God morron.

Jag känner mig lite stressad i dag. Jag vill få ordning och reda och framförallt rent i vårt hem, men det är lite svårt när man har en pojkvän som lever i tenta tider. Jag vet ju att det är så det är och så det måste vara  och jag har full förståelse för det. Men jag får dra hela lasset själv här hemma och tro det eller ej så har jag med saker att göra :)

Men jag är förmodligen bara stressad över att Alex tar med Gabriel hem hit i kväll för middag och julfika. Viket betyder att jag måste städa hela lägenheten och fixa både middag och julfika alena. Städningen är vi en bit på väg med men det är fortfarande mycket kvar. Till middag tar jag antingen Alex matlådor eller så lagar jag nåt nytt. Eller så får det bli både och för killen måste ju äta i morron med. Julfikat är ju redan bakat och klart men ska arrangeras.

Sen har jag tusen små ärenden att ta hand om, typ ringa arbetsförmedlingen, handtvätta en t-shirt, kräva tillbaka lite pengar, mejla försäkringsbolaget mm mm.
Så ja jag är lite stressad i dag!

Ingen längtar mer än jag till när Alex tentaperiod är över på fredag. Ja det skulle möjligtvis vara han då, men jag tvivlar..

Ute på språng

Hej på er!

Jag kom precis innanför dörren. Jag tog en låång promenad bort till Ica Kvantum och hämtade tårtan Alex fick i gåva av dem :) Det var lite kallt i början, men när jag fick upp farten så insåg jag att jag hade alldeles för mycket kläder på mig, jag svettades som en liten gris. Men å andra sidan så var det någon/några veckor sedan jag var genomsvett senats, så ja det är väl inte så illa :P
Alex valde prinsesstårtan, det fanns ganska mycket att välja på. Men han ville ha en tårta och inte en paj . Jordgubbstårtan och operatårtan såg inte så goda ut, och schwartzwald gick bort på direkten (han gillr inte choklad, så mycket :().

Det var riktigt skönt att vara ute och gå i dag, solen lyser och ja det var mysigt :) Hoppas snön får vara kvar riktigt länge nu så det fortsätter att vara så här vackert!

Nu ska jag ta en lång och varm dusch :)

Klappar!

Medans Alex har pluggat nu på förmiddagen så har jag haft tomteverkstad. Jag har slagit in alla julklappar jag har köpt hitintills. Det gick lite knackigt i början. Dels var jag ringrostig och dels så var det ganska svåra presenter att slå in med udda former. Men alla blev väldigt fina tillslut :) Vad tycker ni?



Några klara, men såå många kvar..

Det doftar jul här :)

Morning!

Jag sitter här i mitt pepparkaksdoftande vardagsrum och värmer upp med vinterstudion. Är det inte den perfekta starten på dagen :) I like it!

Jag känner på mig att det kommer bli en bra dag i dag. Alex kommer som vanligt i dessa pluggtider var inlåst i sitt rum. Jag kommer släppa ut honom för lunch och för enstaka pusspausar, jag måste ju se till att han hela tiden får ny energi :)
Om sex dagar så fyller min älskling 25 år. Kan ni tänka er?? Vart har åren tagit vägen?? Ica Kvantum ville uppmärksamma detta lite extra och bjuder på en frödinge tårta. Ås jag tänkte faktiskt ta på mig vinterpälsen och traska ner till Kvantum och hämta den. Jag måste bara ringa och kolla så det är okej att jag gör det.

I dag ska vi boka våra bussbiljetter hem. Vi kommer åka hem på fredag den 17/12. Sen ska jag vattna blommorna och fortsätta fila på mina packlistor. Jag funderar på att börja slå in lite julklappar, en sak gjord är ju en sak mindre att göra.

Jag måste bara visa er bilder på vad vi åt i går.



Till huvudrätt blev det en fläskfilé i ugnen, täkt med en sås av grädde, chilisås och senap. På detta hade vi ost. Det kändes ganska 80-tal, men det var mycket gott. Nästa gång tror jag att vi ska byta ut såsen mot en smaksatt creme fraiche, då blir det nog ändå godare :)




Till efterätt så tog jag hallon och blåbär och la i en ugnsform, på det så bröt/rev jag mörkchoklad, sen fick det vara i ugnen tills chokladen smällt ordentligt. Till detta hade vi lätt kesella med lite vaniljsocker i och på toppen en pepparkaksälg. Det var super gott!! Riktigt mummsigt! 10 av 10 pepparkakor :)

Kvällens planer

Jag sitter och dreglar framför Leilas jul på fyra +. Jag blir så sugen på att baka och fixa. Jag tror jag måste pyssla och experimentera lite när vi kommer hem till Motala i jul. Då kan man ju baka till andra, och det är ju kul :)

I eftermiddag har jag varit duktig och postat våra julkort. Det är lika bra att var ute i tid så man vet att de kommer fram :P Undrar om vi hinner få nåt kort innan vi åker hem?? Spännande!

I kväll så ska Alex och jag laga ett recept på fläskfilé som jag hittade i min receptbok som jag fick av mamma när jag flyttade hemifrån. Jag hittade det av en slum när jag skulle baka peppisar i veckan och det lät så smarrigt :) Sen ska jag göra en efterätt som består av hallon och blåbär som man river markchoklad över och kör i ugnen tills allt smällt till en mummsig blandning. Till det så ska vi ha kesella med en lite tvist :) Men Alex vet inget än, det ska bli en överraskning :) Det blir en riktigt smarrig middag det här :)



Här har ni Alex och mig på Julafton förra året.

Har ingen bra rubrik till den här.

Än har jag inte kommit ut på nån promenad, men jag ska försöka lit senare! Är sugen men ändå inte :P

Jag har lagat mat till Alex, han sitter ju och pluggar så hårt, så då vill jag hjälpa till med det jag kan. Och matlagning är ett av mina starka kort :) I dag blev det en liten annorlunda köttfärssås. Den var väldigt Alexandervänlig med champinjoner och grädde i. Han tyckte den var jätte god, så jag är nöjd :) Det bästa var att det blev fyra matlådor, Yaayy :)

Jag tror jag ska börja skissa på en packlista. Jag måste komponera en för det som ska med hem över jul och en för vad jag ska ha med mig till Usa. Jag kan ju börja skissa lite iaf. Vi kör på det!

Lördag morron

Morning!

Vet ni vad?? Det töar här :( Det är två plusgrader ute och all fin snö som tänkte grenar, träd och räcken är borta. Det finns fortfarande mycket kvar på marken, men frågan är hur länge den ligger kvar?? Jag vill ha kvar min snö, den får inte smälta!

Vår myskväll igår fick ett ganska tråkigt avslut. både Alex och jag fick kraftiga magsmärtor och fick i olika omgångar (tack och lov för det!) uppsöka toaletten. Och ja det var inget kul alls! Undrar om det var räkorna?? De har stått i vårt kylskåp ganska länge, sen frös vi dem och tinade upp dem under dan igår. De har iofs en bit kvar tills de skulle gått ut, men kan de ha varit dåliga ändå?? Både Alex och jag kände ju av våra magar rejält! Inget kul iaf. men det gick över ganska fort, som tur var!

Nu har Alex låst in sig i sitt lila rum och han pluggar för fullt inför hanns sista tenta. Så jag har parkerat mig i soffan framför gillmore girls. Jag vet inte riktigt vad jag ska pyssla med i dag. men en tank jag haft är att jag skulle vilja ge mig ut och gå en promenad runt 8 km spåret, det måste var sjukt vackert därute nu. Sen har man ju en stund för sig själv att tänka på allt mellan himmel och jord, typ julklappar, pengar, Usa, packlistor mm. Det skulle vara riktigt skönt. Jag måste också försöka lösa Alex julklapp. Jag har en sak som jag verkligen vill köpa till honom, men den är slut överallt och jag har inte hittat någon annan som jag fastnat för. Så ska jag 1, byta strategi helt eller 2, leta vidare?? Det kanske promenaden kan hjälpa mig att lista ut..



Alex och jag på en mexikansk restaurang på Lanzarote.

Mysiga mysfredag :)

Hej på er!

Alex och jag har precis avnjutit en alldeles underbart god räkor i vitlöksolja med vitlöksbröd. Det var mumma, det tog mig tillbaka till semestern :) Mer sånt!

Jag slår två flugor i en smäll och visar er en bild på vår goda mat och mig och min nya hårfärg :)



Visst blev det fint :)

Brown :)

Så då har jag precis blivit brunett igen :)
Och det känns riktigt bra. Dock väldigt ovant. Det var ju ett tag sedan sist. Jag kände mig så brun och fin i mitt blonda hår, och det tappade jag lite nu när jag blev brunhårig. Men det här känns ändå bättre, för jag hade alldeles för mycket utväxt för att det blonda skulle vara snyggt.

Jag återkommer med bilder senare :)

Men jag har en annan bild jag vill visa er. När Alex och jag kom till Landvetter och träffade alla i vårt resesällskap så fick Alex och jag en present av Hanna och Andreas. Vi fick en jättefin tomte som fick flyga med till Lanzarote. Den stod på vårt bord i sovrummet hela veckan och höll oss sällis. Thanks :)


Fredag :) Två veckor kvar till julafton

Morning!

När ska man ha sovit i fatt?? Jag har varit som en klubbad säl varenda morron den här veckan! Och sovit för lite har jag inte gjort under semestern. vi snittade 10 timmar per natt. Och jag antar att det är väl där problemet ligger..

I dag har jag en hyfsat lugn dag framför mig. De ska förhoppningsvis ske lite städning här hemma, det är allt annat än rent just nu. Alex och jag ska kolla på biljetter hem nästa fredag. Det är väl hög tid att boka.
Jag har ännu inte hunnit färga håret, så i dag vid lunch så ska Alex hjälpa mig, så nu hoppas jag verkligen att det blir av!!
Eventuellt så måste jag åka ner till stan och fixa med Alex julklapp. Det jag vill ha finns inte samtidigt som det finns men är lite defekt och det vill jag ju inte ha. Så jag måste komma på en lösning på problemet innan dagen är slut.
I kväll ska vi äta räkor i vitlöksolja och vitlöksbröd, en perfekt kombo :) Dricka lite gott och bara mysa, det har vi längtat efter!


Shopping shopping

Hej!

Nu är jag helt slut igen! jag har spenderat hela eftermiddagen på stan. Jag åkte i väg straxt innan 12 och var hemma nu vid 17. Stackars mina fötter, de värker så. Men nu ska de få vila resten av kvällen.

Men dagen har varit ganska produktiv. Jag har shoppat julklappar till mormor, farmor och Marie. Så det är bara resten som återstår, dvs Pappa x2 Alex x2, Morfar, Mamma och halva Hannas. Men jag har ide till Alex båda och Mamma, alltid nåt.

Jag tänkte att jag skulle hittat något att ha på mig på Alex 25 års kalas/julafton, men jag tappade lite fokus på det i dag, så det får jag ta senare. Jag var också inne på NK och Bommerang kompassen och skulle prova vinterjackor, men det fanns inget av det jag ville prova inne :(

Nu väntar jag på att lex ska komma hem så vi kan äta lite mat. Jag är sulten!

Underbart väder :)

Morron morron!

Jag sitter här i ett väldigt snöigt Göteborg och bara njuter av det jag ser utanför fönstret. Det har snöat massor sedan igår kväll och det är riktigt vintrigt och härligt :) Alex och mitt pepparkakshus står på vårt vardagsrumsbord och doftar så härligt, så julstämning det har vi här :)

I dag ska jag ner på stan och förhoppningsvis komma hem med en massa julklappar. Jag har idéer till de flesta, och jag hoppas att jag kan hitta det jag söker. Sen ska jag försöka hitta en klänning till Alex kalas/julafton. Jag ska också in på NK och prova två jackor, en boomerang och en fjällräven. Jag funderar på att önska mig en riktigt varm vinterjacka i julklapp. Den varma jacka jag har nu har jag haft sen jag var 17(!) Helt galet ju :P
Det blev ingen hårfärgning i går, så jag gör ett nytt försök och hoppas på att det blir av i kväll istället :)

Nej, nu ska jag ta och ta på mig lite kläder och fixa frillan :)

Katter och peppisar

Pjuuhh nu är jag trött! Och mina fötter värker som f%n!

Men nu är jag färdig :) Det blev ett antal peppisar och ca 84 lusseatter. Peppisarna är Alex och mina och lussekatterna är Mammas. Alex och jag tjuvade några katter, till oss. Lite lön för besväret måste man ju få :P Så mamma får 78 stycken, det  ska väl räcka över julen.

Jag började baket vid 12 och jag var färdig vid 18. Då lagade iofs Alex och jag köttfärslimpa med. Det känns som jag kommit hem från ett riktigt hårt arbetspass!

Här kommer lite bilder.



Inte vackra peppisar, men o så goda!



Innan jag fick fason på degen :P



Lilla lussedegen.



På g in i ugnen.



Dagens skörd.



Me in action.



Allt samlat på en och samma bild. Jag känner mig så duktig :P

Baka baka liten kaka

Jag har tagit en liten paus i bakandet. Eller det är väl inte en paus, jag väntar på att lussebulledegen ska jäsa klart. Innan dess så har jag har bakat ut mina peppisar. Det blev hur många som hellst. De blev absolut inte de vackraste men de smakar bra :) De är goda :)
Nu ska jag snart rulla/forma/baka ut mammas lussekatter, sen ska de jäsa i 40 minuter till. Sen ska de penslas och in i ugnen. Det är en bit kvar med andra ord.. Men det är kul, så det stör mig inte alls :)

Alex är och skriver sin första tenta just nu. Och jag håller alla mina tummar. Han blir nog glad när han får komma hem och smaka på nybakat :)

Bilder kommer senare.

The agenda

God morron god morron!

I dag kändes det att resan hem i måndags var låång. Det var såå segt att ta sig ur sängen och ögonen ville absolut inte samarbeta. Men upp kom jag och efter en god frukost och en lång dusch så har jag blivit människa igen :)

Om cirkus en halvtimma så har jag bokat tvättstugan. Jag ska tvätta all smutstvätt från resan inklusive det som blev nedspillt av ölen. Men det är inga mängder så det ska nog gå smärtfritt :) När jag är klar med tvätten så ska jag sätta igång med mitt pepparkaksbak, efter det blir det lussebullebak. Men jag ska reka youtube först så jag inte gör dem förstora och sen jäser de och blir baota stora, det vill jag inte ha. Jag återkommer med bilder och smakutlåtande. Degen var ruskigt god, så de kan väl inte bli sämre :P
I kväll så ska jag förhoppningsvis gå från blond till mörk brunett igen. Just nu är färgen hyfsat fin (man är ju brun och det är ju sin del), men utväxten är fortfarande markant och jag är redo för att bli brunett igen.


Pappishus :)

Go kväller!

Vad styr ni med?

Jag har haft en eftermiddag i julens tecken. Först så begav jag mig ner på stan och inhandlade en mascara, efter det så tog jag bussen till Olskrokstorget. Jag skulle handla ingredienser till lussekatter, pepparkakor och ett pepparkakshus. Och jag hade tur att hitta precis allt jag sökte :) Sen tog jag bussen hem och började baka. Jag har knådat ihop en pepparkasdeg som jag ska baka ut i morroneftermiddag. Efter det så dekorerade jag med lite hjälp av Alex vårt pepparkakshus. Jag köpte en byggsats, som vi satte ihop och gjorde så fint :) Så i morron ska jag baka mina peppisar och baka lussekatter till mamma. Jag erbjöd mig att baka dem åt henne. Så hon får en börda mindre nu i juletider :)



Min sida.



Alex sida.



Framsidan.



Jag i fixartagen.

Home!

Hej på er!

Nu är vi hemma igen!

Vi har haft en riktigt skön vecka med alldeles för mycket snask, trevligt sällskap och mycket relaxande : Vi hare inte gjort en dugg mer än vad vi behövde :) Asgött!! Jag känner mig utvilad och taggad inför allt som komma skall med jul och allt vad det innebär.

Vädret kunde varit lite bättre, vi har tyvärr mest sett moln. Men solen tittade fram ibland och då pressade vi, så färg har vi fått (på ena sidan iaf :P)

När vi skulle åka hem igår, så var planet försenat två timmar pga helgens flygledarstrejk. men det var inte hela världen för vi hade så mycket medvind så det skulle gå fort hem ändå. Men när vi kom hem så var det totalt snökaos och de hade tydligen väldiga problem att få av väskorna. Så Alex och jag hann med nöd och näppe med den sista flygbussen från Landvetter. När vi kom till centralen så var våran buss sen igen, ca 30 minuter. Och när den väl kom så var den haft paj, men hem kom vi. Det sista tråkiga som hände innan vi fick sov var att lite öl hade läckt ut i min resväska men det var bara lite.

i dag så har jag lite handtvättning på schemat, sen ska jag väl masa mig ner till Kicks och inhandla en mascara (orka), jag ska laga lite mat och börja hårdplanera julklappsshoppingen!



Alex och jag på en restaurang



Söta :)

RSS 2.0